Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
29-01-2024

Ντράγκαν Τράβιτσα: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου»

Rate this item
(0 votes)
Το σύνθημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup έδωσε ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα, με αφορμή τον πρώτο προημιτελικό κόντρα στην Αρκάς, την Τετάρτη (31/1, 20:30), στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας, ο Ιταλός πασαδόρος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Μια μεγάλη οικογένεια, είμαι περήφανος που παίζω εδώ, τα δίνω όλα για αυτή τη φανέλα. Το ευρωπαϊκό στο ΣΕΦ θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου».
-Πολύ καλή πορεία στο Champions League. Το περιμένατε;

«Ναι, το περίμενα, γιατί πέρυσι κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό και φέτος αξίζαμε να παίξουμε στο Champions League. Είχαμε δύο δύσκολους γύρους πρόκρισης και αποδείξαμε, ότι έχουμε τα χαρακτηριστικά σαν ομάδα, αλλά και τον χαρακτήρα, για να παραμείνουμε σε αυτό το μεγάλο επίπεδο του βόλεϊ, το υψηλότερο. Θα μπορούσαμε, βέβαια, να τα πάμε ακόμα καλύτερα, αλλά ακόμα και αυτό είναι μια εμπειρία για αυτήν την ομάδα. Καταλαβαίνουμε, ότι μπορούμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Καταλαβαίνουμε επίσης, ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα, για να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο».

-Ιστορική η νίκη κόντρα στην Ζάκσα. Πως την βίωσες;

«Ναι, ήταν καταπληκτική βραδιά για εμάς, σπουδαία, ιστορική νίκη για τον σύλλογο. Πίστευα ότι είχαμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε αυτό το ματς, επειδή ήμασταν σε καλή στιγμή στο πρωτάθλημα. Είναι κάποια συναισθήματα σκληρά, δυνατά συναισθήματα, που μπορούν να σε κάνουν να παίξεις πιο δυνατά και καλύτερα. Θέλαμε τόσο πολύ να συνεχίσουμε, είχαμε τις ευκαιρίες μας να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Κάναμε, όμως, κάτι πραγματικά ωραίο και αξίζαμε αυτή τη νίκη κόντρα στην Ζάκσα».

-Τι γνωρίζεις για την Αρκάς;

«Η Αρκάς έπαιζε πολλά χρόνια στο Champions League και στο CEV Cup, έχει μεγάλη εμπειρία, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά. Μερικοί παίκτες της είναι, πραγματικά, πολύ δυνατοί, έχουν έναν από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο. Και όχι μόνο. Έχουν πολύ καλό πασαδόρο, με εμπειρία, έναν πολύ καλό νεαρό διαγώνιο, πολύ καλό προπονητή. Γενικά, είναι μια καλή ομάδα βόλεϊ, υψηλού επιπέδου. Είναι μια ομάδα πεινασμένη για τρόπαια και νίκες, όμως και εμείς άλλωστε. Η Αρκάς είχε προβλήματα στην αρχή της σεζόν, δεν ξεκίνησε τόσο καλά στο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια, τώρα, παίζει πιο σταθερά. Κέρδισαν, επίσης, την Ζιράτ και όχι μόνο, κάτι που σημαίνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, σίγουρα. Όμως, είναι προημιτελικός CEV Cup, όλα μπορούν να συμβούν, δεν υπάρχουν φαβορί».

«Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου το ευρωπαϊκό στο ΣΕΦ, κάτι μοναδικό στην καριέρα μου»

-Έχουν περάσει λίγοι μήνες από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στο ΣΕΦ. Μια απίστευτη βραδιά, ένας τίτλος μπροστά σε 15.000 κόσμο! Συγκρίνεται αυτό με την παρουσία σας στο Champions League;

«Νομίζω, ο τελικός του Challenge Cup, πέρυσι, στο ΣΕΦ ήταν κάτι μοναδικό στην καριέρα μου, νομίζω στην καριέρα όλων. Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου αυτή η βραδιά! Τι ατμόσφαιρα! Και φυσικά, θα ήθελα να το επαναλάβουμε, να ξαναζήσω αυτά τα συναισθήματα. Ωστόσο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο παρόν. Το Challenge Cup που κερδίσαμε ήταν κάτι πολύ μεγάλο».

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το φετινό «όπλο» της ομάδας;

«Νομίζω, ότι είναι ο χαρακτήρας που δείχνουμε στη δύσκολη στιγμή. Στα δύσκολα, βρίσκουμε τη λύση να επιστρέψουμε, για να επιβιώσουμε. Στο τεχνικό κομμάτι, ίσως είναι το σερβίς, αλλά τελευταία, στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, δεν λειτούργησε πολύ καλά».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας στο CEV Cup;

«Στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτό το άθλημα, οι αντίπαλοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι όλοι υψηλού επιπέδου, πρέπει πάντα να παίζουμε δυνατά. Βήμα-βήμα, να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση».

«Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια, περήφανος που παίζω εδώ, τα δίνω όλα για αυτή τη φανέλα»

-Είναι η δεύτερη χρονιά σου στον Ολυμπιακό. Πως είναι αυτά τα δύο χρόνια εδώ;

«Ο Ολυμπιακός είναι για εμένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Μου αρέσει η χώρα, μου αρέσει ο κόσμος της Ελλάδας, μέσα στο γήπεδο επίσης έξω. Μου αρέσει το κλίμα, η κουλτούρα του συλλόγου. Κατάλαβα από την πρώτη μέρα που ήρθα, πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός και πραγματικά, είμαι τόσο περήφανος που παίζω για αυτή τη φανέλα. Έχω ζήσει ήδη μοναδικά συναισθήματα εδώ, επίσης έχω βρει πραγματικούς φίλους, ωραίους συμπαίκτες, που έμαθα πολλά και περνάμε πολύ καλά. Θέλω να τα δώσω όλα για αυτή τη φανέλα, αυτό προσπαθώ, θέλω να πετύχω με αυτή τη φανέλα, να με θυμάται ο κόσμος στο μέλλον. Να έρθω, στο μέλλον, ως παππούς και να θυμάμαι τι έζησα εδώ. Θέλω να με θυμούνται σαν ένα καλό παιδί, έναν καλό άνθρωπο και αθλητή, που έδινε τα πάντα για αυτή τη φανέλα. Γιατί αυτό κάνω».

-Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από το σύλλογο;

«Αυτό που με εντυπωσίασε πολύ, από την πρώτη μέρα που ήρθα, είναι πόσα αθλήματα έχει αυτός ο σύλλογος, πόση προσπάθεια καταβάλει αυτός ο σύλλογος για τον αθλητισμό. Είναι κάτι, πραγματικά, εκπληκτικό. Φυσικά, η υποστήριξη του κόσμου, τα συναισθήματα που νιώθουν και σου προσφέρουν και εσένα. Ο κόσμος ζει για τα ερυθρόλευκα χρώματα, αυτό είναι μοναδικό στον αθλητισμό».

-Παρακολουθείς τα άλλα αθλήματα του Ολυμπιακού;

«Ναι, παρακολουθώ και ασχολούμαι με όλα τα αθλήματα της ομάδας, περισσότερο με το μπάσκετ Ανδρών. Μου αρέσει και το ποδόσφαιρο, αλλά μπάσκετ παρακολουθώ περισσότερο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια! Φυσικά, παρακολουθώ και τα κορίτσια του βόλεϊ, το χάντμπολ. Γνωρίζω και παίκτες άλλων αθλημάτων και χαίρομαι ο Ολυμπιακός να κερδίζει».

«Σουβλάκι, ήλιος, θάλασσα και κόκκινο χρώμα»

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό εδώ, στην Ελλάδα;

«Το κεμπάπ! Μου αρέσουν πολλά φαγητά εδώ, σουβλάκι, γύρος, αλλά υπάρχει ένα μέρος που μου αρέσει το κεμπάπ. Ξέρετε, ότι στην Ιταλία έχουμε καταπληκτικό φαγητό, αλλά μπορώ να πω, ότι εδώ είμαι πολύ χαρούμενος με το φαγητό».

-Το χόμπι σου;

«Το χόμπι μου, τώρα, είναι να είμαι πατέρας (σ.σ. γέλια). Έχω έναν γιο που μεγαλώνει, οπότε τα χόμπι μου είναι με την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου, Τζούλια. Δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο, είναι δύσκολο να μένουμε πολύ μαζί, εμείς έχουμε πολλά ταξίδια με την ομάδα. Μου αρέσει, όμως, να είμαι στη θάλασσα με την οικογένειά μου».

-Αν δεν ήσουν βολεϊμπολίστας, τι θα ήσουν;

«Δεν ξέρω, πραγματικά. Από μικρός μπορούσα να παίζω καλά την μπάλα στα χέρια μου. Επίσης, η οικογένεια μου έχει στο αίμα της το βόλεϊ, οπότε από μικρός παρακολουθούσα πολύ το βόλεϊ. Πάντα μιλούσα για βόλεϊ, μου άρεσε από μικρός το άθλημα. Προσπάθησα πολλά αθλήματα, βέβαια, αλλά ήμουν σίγουρος, ότι το μέλλον μου θα είναι στο βόλεϊ».

-Ποιο είναι το είδωλό σου;

«Ο πατέρας μου είναι το είδωλό μου, γιατί μου έδωσε εκπαίδευση και παιδεία, μου έδωσε σεβασμό για τον εαυτό μου και για όλους, οπότε είναι σίγουρα, το είδωλό μου. Και η μαμά μου, φυσικά, με προστάτεψε από πολλά. Πέτυχα τα όνειρά μου, γιατί οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου, οπότε είναι τα είδωλά μου».

-Τρία πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο στην Ελλάδα...

«Ο ήλιος, η θάλασσα, οι άνθρωποι».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

«Το κόκκινο, φυσικά! Κόκκινο (σ.σ. στα ελληνικά)».
 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.



Βρίσκεστε εδώ: Volley League 2016-17 MVP Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Ντράγκαν Τράβιτσα: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject