Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
11-11-2023

Διαστημικός Μίλωνας νίκησε με 3-1 στην πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη Volley League

Rate this item
(0 votes)
Διαστημικός Μίλωνας νίκησε με 3-1 στην πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη Volley League
Download attachments:
Σούπερ Μίλωνας πέτυχε ιστορικό 3-1 επί του ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική και άνοιξε λογαριασμό στις νίκες στο πρωτάθλημα Volley League. Eίναι η πρώτη νίκη του Μίλωνα επί του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Κορυφαία εμφάνιση έκαναν Μολίνα, Γιορντάνοφ που σημείωσαν από 19 πόντους.

 

Ο Πολουγιάν είχε 14. Μεγάλη εμφάνιση από τον πασαδόρο Λούκας Χερ, τους κεντρικούς Χαραλαμπίδη, Μπάση αλλά και τον λίμπερο Χανδρινό. Γενικά ο Μίλωνας έκανε την καλύτερη εμφάνιση του και ειδικά μετά το 3ο σετ ανέβασε ταχύτητα στην ανάπτυξη και κέρδισε τη μάχη του κέντρου και του σερβίς.

 

Ο ΠΑΟΚ μόνο στο 2ο σετ και κατά διαστήματα στο 3ο σετ έδειξε τις αρετές του ωστόσο έδειξε πως ταλαιπωρείται από τα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες. Παρά την προσπάθεια του Κοκκινάκη να καλύψει τα κενά στα άκρα και τους φιλότιμους Γάτση, Τακουρίδη που έδωσαν μάχες από το 2ο σετ που μπήκαν βασικοί δεν είχε συνοχή και συνέχεια και δε μπόρεσε να ανταγωνιστεί τους γηπεδούχους ειδικά από το 3ο σετ που ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους. Είναι χαρακτηριστικό πως και στο 2ο σετ που ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά μέχρι το 4-5 όλοι οι πόντοι είχαν επιτευχθεί από ενέργειες των παικτών του Μίλωνα (είτε θετικές είτε λάθη).

 

Ξεκίνημα με κόκκινες κάρτες

 

O Mίλων μπήκε δυνατά και με πίεση στο σερβίς και δύο λάθη από Βαν Γκάρντερεν, Παπαλεξίου πήρε από την αρχή προβάδισμα 5-2. Τη διαφορά ασφαλείας 3-4 πόντων την διατήρησε σε όλη τη διάρκεια του 1ου σετ και μάλιστα άνοιξε και στο +5 από την κόντρα επίθεση του Γιορντάνοφ. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στη γρήγορη υποδοχή στον πασαδόρο. Επίσης στην κόντρα επίθεση τα ποσοστά του Δικεφάλου ήταν χαμηλά σε αντίθεση με το Μίλωνα που εκτός από το σερβίς είχε πιο εύκολο πόντο στην επίθεση και κυρίως με λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία. Στο 12-10 δέχτηκαν από μία κόκκινη ο Σάκης Ψάρρας (προπονητής του Μίλωνα) και ο Αχιλλέας Τζήκας (τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ). O ΠΑΟΚ με εμφανή τα προβλήματα προσαρμογής απλά ακολούθησε το σκορ και το σετ έκλεισε 25-20 με δύο τελειώματα από τον Πολουγιάν.

 

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε από το 2ο σετ με τον Μίλωνα να ξεκινάει με διαδοχικά λάθη και να δίνει εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ ο οποίος περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να μπει στον αγώνα. Την βρήκε στο 4-5 όταν ο Βαν Γκάρντερεν πήγε στο σερβίς και με δύο άσσους και συνολικό σερί 5-0 έδωσε στην ομάδα του αυτό που περίμενε από την αρχή του ματς. Η διαφορά άνοιξε και στο +7 (12-5) με τον Κοκκινάκη και η πίεση πέρασε στους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ κράτησε τη μεγάλη διαφορά και έκλεισε το σετ με πόντο του Βαν Γκαρντερεν και λάθος του Πολουγιάν.

 

Η χαριστική βολή του Μίλωνα

 

Kαθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το 3ο σετ το οποίο ήταν αμφίρροπο. Παρότι ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα 5-1 με το σερβίς του Μπλανκενάου ο Μίλωνας κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και σταδιακά να μειώσει τη διαφορά μέχρι που ισοφάρισε 5-5 μετά από δικό του σερί 4-0 από Μπάση και Γιορντάνοφ. Ακολούθησε ράλι πόντο πόντο μέχρι το 18-18. Εκεί έγινε η φάση του αγώνα με τον Γιορντάνοφ να κάνει με μπλοκ το 19-18, αλλά ο ΠΑΟΚ απαντούσε συνέχεια μέχρι το 22-22 (επίθεση Κοκκινάκη). Εκεί ο Μίλωνας έδειξε την αξία του ως ομάδα καθώς μετά την επίθεση του Γιορντάνοφ (23-22), ο Χαραλαμπίδης έκανε μπλοκ για το 24-22 και ο Μπάσης έκλεισε το σετ με άσσο για το 25-22 και το 2-1 σετ.

 

Τα πάντα κρίθηκαν στο 7-7 του 4ου σετ. Ο Μολίνα πήγε στο σερβίς και άρχισε να πυροβολεί την επίθεση του ΠΑΟΚ που κατέρρευσε. Το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο και ο Μίλωνας με τον Γιορντάνοφ και τους κεντρικούς του Χαραλαμπίδη και Μπάση δημιούργησε σερί 4-0 για το 11-7. Ακολούθησε νέο αποτελεσματικό σερβίς από τον Χαραλαμπίδη, ο ΠΑΟΚ απλά περνούσε τη μπάλα και ο Γιορντάνοφ έδινε τις χαριστικές βολές για το 14-8 και αργότερα το 18-10. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να φτάσει ο Μίλων στην ιστορική νίκη η οποία και πανηγυρίστηκε από τους παίκτες, τη διοίκηση και τους οπαδούς του συλλόγου.

 

Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Τσίτσικας, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

 

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-11, 21-17, 25-20
2ο σετ: 4-8, 10-16, 15-21, 18-25
3ο σετ: 8-7, 16-15, 21-20, 25-22
4o σετ: 8-7, 16-10, 21-12, 25-17

*Οι πόντοι του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων προήλθαν: 5 άσσοι, 55 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ οι πόντοι προήλθαν: 9 άσσοι, 40 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 30 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-20, 18-25, 25-22, 25-17) σε 110΄.

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χαραλαμπίδης 5π. (3/5επ., 2 μπλοκ), Μπάσης 9 (6/11επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Γιορντάνοφ 19 (16/33επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μολίνα 19 (16/25επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 74%υπ., 37%αρ.), Πολουγιάν 14 (13/23επ., 1 άσσος, 57%υπ., 39%αρ.), Χερ 1 (1 άσσος) / Χανδρινός λ. (75%υπ., 65%αρ.), Σουσούνης (λ), Κοντοστάθης, Νανόπουλος 1 (1/1επ.).

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόφσκι): Παπαλεξίου 1π. (1/3επ.), Βαν Γκάρντερεν 13 (9/22επ., 4 άσσοι, 52%υπ., 16%αρ.), Μπλανκενάου 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ, 0/2επ.), Βαν ντε Ντρις 14 (12/28επ., 2 άσσοι), Λινάρδος, Κοκκινάκης 12 (11/20επ., 1 άσσος, 70%υπ., 30%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. - 60%υπ., 47%αρ.), Μούχλιας, Σαλταφερίδης 1 (1/3επ.), Σιδηρόπουλος 2 (2 μπλοκ), Γάτσης 2 (2/4επ.), Τακουρίδης 7 (4/6επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος).

 

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Δεν θα μπορούσε να έρθει εύκολα μία νίκη επί του ΠΑΟΚ. Κάνουμε συνέχεια βήματα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που όχι μόνο δεν είχαμε νικήσει αλλά δεν τον πλησιάζαμε καλά. Και ήρθε εφέτος η ώρα να πετύχουμε καθαρή νίκη μέσα στην έδρα μας με πολύ καλό βόλεϊ, με κοινό να πανηγυρίζει τη νίκη μας και αυτό είναι το πιο ωραίο και το πιο ευχάριστο για μας. Στέκομαι πως κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει ακόμα να δώσει πολύ σπουδαία πράγματα στο ελληνικό βολεϊ αρκεί να είναι συμπαγής και να λειτουργεί κάτω από κανόνες. Στην ουσία αυτή η εβδομάδα ήταν και η πρώτη που δουλέψαμε όλοι μαζί και σωστά. Θέλουμε να στήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο παιχνιδιού και να παίρνουμε βαθμούς. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να περάσουμε έναν ακόμα γύρο στην Ευρώπη και να φτάσουμε στους 16. Οι αυστριακοί είναι ομάδα μωσαϊκό με πολλούς ξένους, τον Έλληνα Μανδηλάρη και είναι στα μέτρα μας. Με τον ΠΑΟΚ κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Σήμερα ξεκίνησε για μας το πρωτάθλημα. Μετά το 3ο σετ περιορίσαμε τα λάθη μας. Στο 2ο σετ εμείς κάναμε λάθη και το χάσαμε. Ηξερα πως εμείς ελέγχαμε τον αγώνα. Ο πασαδόρος ήταν πολύ καλός, αναπτυχθήκαμε και από το κέντρο και είχαμε εύκολο σάιντάουτ».

 

Ο αρχηγός του Μίλωνα Μπόγιαν Γιορντάνοφ δήλωσε: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος γιατί παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ και κάναμε την πρώτη νίκη του Μίλωνα επί του ΠΑΟΚ. Αυτή τη νίκη την αφιερώνω στον προπονητή του Μίλωνα Σάκη Ψάρρα. Ξέρω πόσο το ήθελε, ξέρω πόσο δουλειά έχει κάνει, ξέρω πόσο αγαπάει το βόλεϊ σαν εμένα και του αξίζει. Που το πάμε; Κάθε μέρα έρχομαι στο γήπεδο και ευχαριστώ το θεό που κάνουμε αυτό που θέλουμε και αγαπάμε σωστά. Θελω να προχωρήσουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά βήμα βήμα».

 

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόφσκι δήλωσε: «Χρειάζονται πολλές αλλαγές γιατί σήμερα είχαμε πολλά προβλήματα γιατί όπως είπα και πριν είχαμε σε μόνο έναν παίκτη στη θέση του από την περασμένη σεζόν και δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν αυτοσχεδιασμό αλλά δεν πήγε τόσο καλά και το συντομότερο πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις. Χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες να παίξουν στις θέσεις τους για να είμαστε η ομάδα όπως την περασμένη σεζόν και να κάνουμε κάποια πρόοδο για να κάνουμε καλά αποτελέσματα γιατί φυσικά έχουμε δυνατότητες αν οι παίκτες παίξουν στις σωστές τους θέσεις. Ναι φυσικά έχουμε ευρωπαϊκό ματς στο Ζάγκρεμπ. Ελπίζω αυτή η ομάδα να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μίλωνα, μια απ' τις καλύτερες ελληνικές και τις επόμενες 10 μέρες πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις και πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να βρούμε τη φόρμα μας».

 

 

Volley League - 3η αγωνιστική

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης», 18.30 (ΕΡΤ-Flix): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Τσίτσικας, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Γυμναστήριο Μετς, 21.00 (PAO TV): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Νικάκης, Μουλά Ειρ., Παρατηρηρής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Κώτσιας, Ιωάννου, Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας», 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 15.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Βουδούρης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Κατσιάρας, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Ρεπό ο Α.Ο.Καλαμάτας

 

Media















Βρίσκεστε εδώ: Volley League Πάμε Στοίχημα Μίλων ΑΟΝΣ Διαστημικός Μίλωνας νίκησε με 3-1 στην πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη Volley League
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject