Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-07-2014

Συμφωνία για κοινό μνημόνιο μέχρι 28 Ιουλίου

Rate this item
(1 Vote)

Η προγραμματισμένη συνάντηση των προεδρείων της ΕΣΑΠ, της ΕΟΠΕ και του ΠΑΣΑΠ με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου. Είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες όπου συζητήθηκαν προτάσεις και ζητήματα που αφορούν στο μέλλον και στην αναβάθμιση της επαγγελματικής πετοσφαίρισης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος παρουσίασε στον υφυπουργό ολοκληρωμένο πλάνο για την ανάπτυξη - αναβάθμιση των ΤΑΑ αλλά και των σχέσεων τους με τους αθλητές και την ομοσπονδία.
 
 Επίσης παρουσίασε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική επαγγελματική πετοσφαίριση αλλά και στην ευρωπαϊκή επαγγελματική πετοσφαίριση και ζήτησε μεταρρυθμίσεις με γνώμονα την τόνωση του ανταγωνισμού, της θέασης και της τηλεθέασης. Μεταξύ των αιτημάτων ήταν και η αύξηση των ξένων παικτών από την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Ο υφυπουργός αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των τριών φορέων ζήτησε κοινό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου. Στη περίπτωση που υπάρξει εκ νέου διαφωνία για το θέμα των ξένων μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ ο υφυπουργός θα πάρει την απόφαση του η οποία θα περάσει για ψήφιση στη Βουλή.

«Η ΕΣΑΠ για άλλη μία φορά παρουσίασε με ειλικρίνεια και επιχειρήματα τα αιτήματα της έχοντας πάντα καλόπιστη διάθεση και πρόθεση για ένα καλύτερο μέλλον στο επαγγελματικό βόλεϊ. Παρουσίασα στον υφυπουργό ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης της ΕΣΑΠ με αιτήματα αλλά και δεσμεύσεις. Τόνισα πως αθλητές χωρίς δυνατά σωματεία δεν υπάρχουν και σωματεία χωρίς ικανοποιημένους αθλητές επίσης δεν υπάρχουν. Η σχέση είναι αμφίδρομη. Δεσμεύτηκα εκ μέρους της ΕΣΑΠ για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των ΤΑΑ προς τους αθλητές που υπάρχουν από το παρελθόν. Ελπίζω και οι αθλητές να αντιληφθούν πως είμαστε συνεργάτες και όχι ανταγωνιστές και πως κοινός στόχος είναι η βιωσιμότητα των ΤΑΑ και η άνοδος της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος Volleyleague ειδικά σε μία περίοδο που ΟΠΑΠ και NOVA θα μας κρίνουν αυστηρά για τις παροχές μας και για την ποιότητα του προϊόντος μας. Ελπίζω πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία σε κοινό μνημόνιο και τα σωματεία θα μπορούν γρήγορα να κάνουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Ανδριανό και τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ και του ΠΑΣΑΠ.

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News ΕΣΑΠ Συμφωνία για κοινό μνημόνιο μέχρι 28 Ιουλίου
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject