Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
03-05-2016

Ν. Ρουμελιώτης: «Η καλύτερη θέση στην ιστορία μας, στόχος το βήμα παραπάνω»

Rate this item
(0 votes)
Τον απολογισμό της σεζόν 2015-16 έκανε ο αρχηγός της Παναχαϊκής Νίκος Ρουμελιώτης. Σε συνέντευξη του στο panaxaikivolley.gr αναφέρθηκε στην 8η θέση της ομάδας, στους ξένους, στον προπονητή Γιώργο Λυκούδη, ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένο το πρωτάθλημα αν και θα ήθελε να υπήρχαν πλέι οφ μέχρι και για την 8η θέση.
-Η ομάδα τερμάτισε τη σεζόν 8η θέση στη φετινή Volleyleague. Είσαι ικανοποιημένος;
Ν.Ρ. : «Πάρα πολύ ικανοποιημένος αφενός γιατί η θέση που τερματίσαμε είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου και αφετέρου επειδή δώσαμε χαρά σε όλο το Πατρινό βόλεϊ που τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Α1 Εθνικής γνώριζε πίκρες. Την πρώτη χρονιά που αγωνιστήκαμε στην Α1 Εθνική, έγιναν λάθη από τα οποία όμως μάθαμε, τα διορθώσαμε και φέτος η ομάδα είχε καλύτερη πορεία. Και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι, στο παρελθόν έγιναν λάθη σε ότι αφορά την σχέση μας, με τον προπονητή δημιουργήθηκαν προβλήματα όμως φέτος ποντάραμε στους Πατρινούς παίκτες και με πίστη και συνέπεια στο οικονομικό, καταφέραμε να παραμείνουμε κατηγορία. Στο οικονομικό κομμάτι, παρά τις δυσκολίες της εποχής έχουμε ανταπεξέλθει στο 75% των συμφωνιών και σύντομα θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Αυτές οι κινήσεις σε συνδυασμό με την σπουδαία προσπάθεια παικτών και τεχνικού τιμ έφεραν την 8η θέση. Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον μάνατζερ της ομάδας Κώστα Παπασταθόπουλο ο οποίος αξίζει τουλάχιστον το 50% στο οργανωτικό κομμάτι και είναι αυτός θα μας οδηγήσει στο επαγγελματικό επίπεδο σε πολλούς τομείς». 
– Στη μέση της σεζόν η ομάδα ήταν στη προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Είχες φοβηθεί ότι θα υποβιβαζόταν;
Ν.Ρ. «Να σας πω την αλήθεια, όλα τα παιδιά πίστευαν οτι η Παναχαϊκή θα έπαιζε πλει-άουτ όμως όπως αποδείχτηκε τελικά ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από ομάδες που ήταν σε ψηλότερο σκαλί όπως είναι η Ορεστιάδα, ο Εθνικός Αλεξ. και ο Ηρακλής που τους νικήσαμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε αγωνιστικό επίπεδο δεν τρομάξαμε φέτος από τους αντιπάλους μας. Την 1η χρονιά που αγωνιστήκαμε στη volleyleague υπήρχε διαφορά δυναμικότητας όμως φέτος αντιμετωπίσαμε τα παιχνίδια πολύ ψύχραιμα και έτσι η Παναχαϊκή τερμάτισε στην 8η θέση αποφεύγοντας τα πλει-άουτ».
-Η διοίκηση είναι ικανοποιημένη από την βοήθεια των χορηγών και ανθρώπων του βόλεϊ;
Ν.Ρ. «Μετά την επιβολή των καπιταλ κοντρολ και την ήττα να μην φέρουμε τον Κουβανό Συριανις Μέντεζ παρότι είχαμε συμφωνήσει, απογοητεύτηκα. Τότε δεν βρήκαμε το απαραίτητο ποσό που ζητούσε ο παίκτης όμως παράλληλα ένιωσαν ικανοποίηση γιατί δεν λειτούργησα όπως άλλοι πρόεδροι -παράγοντες στο παρελθόν οι οποίοι έφεραν παίκτες μη μπορώντας να ικανοποιήσουν τα συμβόλαια τους Για αυτό το λόγο το περασμένο καλοκαίρι επέλεξα να αγωνιστούμε με λιγότερη δυνατή ομάδα στον α΄ γύρο μέχρι να βρούμε τα χρήματα και στη συνέχεια να ενισχυθεί η ομάδα με 2 ξένους. Ετσι παρά τις δυσκολίες με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, αυτή την στιγμή έχουμε εξοφλήσει περίπου το 75% και μπορούμε να συζητήσουμε για τη επόμενη αγωνιστική περίοδο».
-Μιας και ο λόγος για την επόμενη περίοδο, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός η ακόμα είναι νωρίς;
Ν.Ρ.: «Κοιτάξτε αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο βασικός κορμός της ομάδας δεν θα αλλάξει οποιοδήποτε προπονητής και αν βρίσκεται στο πάγκο, και ήδη προφορικά έχουν υπάρξει συμφωνίες με ορισμένους παίκτες. Η Παναχαϊκή εξετάζει ορισμένες περιπτώσεις νεαρών παικτών πατρινών, κοιτάζουμε την πορεία τους τα τελευταία χρόνια και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω πως υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις και υπάρχει μέλλον στο Πατρινό βόλεϊ και πιστεύω πως για ορισμένους από αυτούς θα προσπαθήσουμε να τους αποκτήσουμε ώστε να παίξουν στην Α1 Εθνική. Από εκεί και πέρα θα γίνουν και κάποιες κινήσεις για την απόκτηση ξένων παικτών ωστόσο ακόμα είναι νωρίς και θα εξαρτηθούν από πολλά ποιες επιλογές θα κάνουμε».
– Κεφάλαιο προπονητής. Η άποψη σου για τον Γιώργο Λυκούδη και αν θα παραμείνει;
Ν.Ρ. «Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία του. Ο Γιώργος έβαλε πλάτη για την ομάδα, έκανε 2 τρομερές επιλογές στους ξένους, δέχτηκε όλη την δυστροπία των πιο έμπειρων αθλητών της ομάδας την χειρίστηκε πολύ καλά και για αυτό είχαμε τα αποτέλεσμα που είχαμε. Ξέρω ότι έχει προτάσεις από άλλες ομάδες για τη νέα περίοδο αλλά εύχομαι να συνεργαστούμε και την επόμενη σεζόν και σύντομα θα έχουμε επαφές για το ζήτημα αυτό».
– Ένα σχόλιο για την διαιτησία και το φετινό πρωτάθλημα;
Ν.Ρ. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από την διαιτησία είτε στα εντός είτε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όποια λάθη συνέβησαν ήταν ανθρώπινα και μπορώ να πω ότι διαχειρίστηκαν πολύ καλά όλα τα δύσκολα παιχνίδια. Είναι θετικό που η διαιτησία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Οσο για το πρωτάθλημα, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ήταν υψηλού επίπεδου, με καλές ομάδες, και αξιόλογους ξένους οι οποίοι ανέβασαν το επίπεδο που σίγουρα ήταν πιο υψηλό σε σχέση με το προπέρσινο που είχε αγωνιστεί η Παναχαϊκή. Νομίζω πάντως πως το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δυνατό γιατί οι ομάδες που έρχονται από την Α2 Εθνική δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και θα φτιάξουν ανταγωνιστικό σύνολο.
Το μόνο μειονέκτημα που παρατήρησα στο φετινό πρωτάθλημα και θα έλεγα ότι ήταν απαράδεκτο, είναι ότι δεν έγιναν αγώνες πλει-οφ για τις 8 πρώτες ομάδες και το πρωτάθλημα τέλειωσε στους 7 μήνες την ίδια ώρα που σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν δωδεκάμηνο συμβόλαιο».
-Ο στόχος της Παναχαϊκής έχει οριοθετηθεί για τη νέα περίοδο ή είναι ακόμα νωρίς;
Ν. Ρ. : «Αντικειμενικά είναι νωρίς καθώς μεσολαβούν τουλάχιστον 3 μήνες μέχρι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τη νέα σεζόν όμως ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα πούμε. Πρώτα από όλα αυτό που θέλω είναι η ομάδα να δουλέψει σε επαγγελματικό επίπεδο εντός και εκτός γηπέδου. Φέτος κάναμε προσπάθεια να οργανωθούμε σε όλα τα θέματα όμως σε ορισμένα ζητήματα δεν είμαστε ακόμα σε επαγγελματικό στάδιο. Σε αυτό το πλαίσιο θέλω όλοι οι αθλητές της ομάδας να μην έχουν το βόλεϊ ως χόμπι αλλά να είναι η κύρια απασχόληση τους. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βάλει ψηλά τον πήχη και να μην είμαστε στις ομάδες που θα παλεύουν για να αποφύγουν τα πλει-άουτ. Φυσικά θα παίξουν ρόλο και οι επαφές μας με τους χορηγούς που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα αλλά νιώθω ότι έχουμε φτιάξει ένα καθαρό πρόσωπο στην κοινωνία της Πάτρας και είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες της σημερινής εποχής, θα έχουμε στήριξη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject