Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
03-12-2023

Άλλη ομάδα με Τρούχτσεφ ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Άθλο Ορεστιάδας (vid)

Rate this item
(0 votes)
Άλλη ομάδα με Τρούχτσεφ ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Άθλο Ορεστιάδας (vid)
Download attachments:
Mε τον Γάλλο Τρούχτσεφ να κάνει ντεμπούτο και να βγάζει... μάτια ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και νίκησε τον Άθλο στην Ορεστιάδα με 3-0 σετ σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

 

Ο Τρούχτσεφ σημείωσε 17 πόντους με 13/23 τελειωμένες επιθέσεις, 4 μπλοκ και μόλις 2 λάθη σε 20 υποδοχές. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Βαν Γκάρντερεν αλλά και ο Σαλταφερίδης που στο 20-19 του 1ου σετ πήρε τη θέση του Μπραμ Βαν ντε Ντρις που έπαθε διάστρεμμα και αντικαταστάθηκε.

 

Ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 7 βαθμούς και προσπέρασε Άθλο και Καλαμάτα 80, ενώ ο Άθλος έμεινε στους 4 βαθμούς και γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο PAOK Sports Arena στο νοκ άουτ προημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

 

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο ξεκίνημα αλλά με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο αποφασιστικός με περισσότερες λύσεις. Με τον Βαν ντε Ντρις στο σερβίς, τον Τρούχτσεφ να κάνει μπλοκ και με σερ 4-0 ο ΠΑΟΚ να ξεφεύγει 14-8. Οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά και με κορυφαίο τον Μπέικ που πίεζε στο σερβίς άνοιξε διαδρόμους στο σκοράρισμα ισοφάρισαν 17-17.  Στο 20-19 ο Σαλταφερίδης πήρε τη θέση του τραυματία Βαν ντε Ντρις, ο Άθλος πέρασε μπροστά 21-20 με τον Μπέικ αλλά ο Σαλταφερίδης με επίθεση ισοφάρισε (21-21), στη συνέχεια πήγε στο σερβίς όπου πήρε άσσο και στη συνέχεια ο Τρούχτσεφ με κόντρα έκανε το 21-23. Ο Τρούχτσεφ έκανε το 22-24, έχασε το σερβίς (23-24) και ο Μπουιάτι έκανε δώρο το σερβίς στον ΠΑΟΚ με δικό του χαμένο σερβίς (23-25).


Μετά την απώλεια του 1ου σετ ο Άθλος υποτάχτηκε στη μοίρα του, ενώ ο ΠΑΟΚ πίεσε σε σερβίς και επίθεση με εκπληκτικά ποσοστά. Με σερί 3-0 από τους Βαν Χάρντερεν, Τακουρίδη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 13-8 μόνο που αυτή τη φορά ο Άθλος δεν απάντησε όπως έκανε στο 1ο σετ. Η διαφορά συντηρήθηκε και ο Σαλταφερίδης με επίθεση έκανε το 25-18 και το 2-0 σετ για τον Δικέφαλο.


Ο Άθλος προσπάθησε να μπει στον αγώνα. Ο Τσιτιγκόι ξεκίνησε με βασικό πασαδόρο τον Παναγιώτη Μποζίδη στη θέση του Τόμας Σόρρα και γύρισε πάλι την περιστροφή με τον νεαρό πασαδόρο στο 1. Ο Άθλος εκτόξευσε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση στο 59% και αυτό τον έκανε πιο ανταγωνιστικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έγιναν μεγάλες μάχες πόντο πόντο. Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 15-12 με τους Βαν Χάρντερεν, Σαλταφερίδη αλλά ο Άθλος επανήλθε με το σερβίς του Ρίστιτς και με τον Κωνσταντινίδη και τον Μπέικ έκανε σερί 3-0 και προσπέρασε 18-17. Πόντο πόντο έφτασαν στο 23-23, ο Βαν Χάρντερεν έκανε το 23-24, αλλά με λάθος του Τρούχτσεφ ο Άθλος ισοφάρισε 24-24. Ο ΠΑΟΚ με επίθεση του Σαλταφερίδη και κόιντρα επίθεση του Τρουχτσεφ που πήρε μπλοκ άουτ από τον Κωνσταντινίδη έκανε το 24-26 και μαζί τη νίκη με 0-3 σετ.

 

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Κωστόπουλος, Επόπτες: Ζηλιασκοπούλου, Πυλούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 14-16, 21-20, 23-25

2ο σετ: 4-8, 10-16, 15-21, 18-25

3ο σετ: 8-7, 13-16, 19-21, 24-26

*Οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 4 άσσοι, 37 επιθέσεις (45% αποτελεσματικότητα), 8 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων (10 χαμένα σερβίς) και του Π.Α.Ο.Κ. οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 42 επιθέσεις (57% αποτελεσματικότητα), 6 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων (16 χαμένα σερβίς).

Τα σετ 0-3 (23-25, 18-25, 24-26) σε 92΄.

ΆΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Κριστιάν Τσιτιγκόι): Μπουιάτι 10π. (8/23επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Αλεξάκης, Ράμος Πέρεζ 5 (4/5επ., 1 μπλοκ), Σόρρα 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Μπέικ 18 (16/28επ., 2 άσσοι, 54%υπ., 38%αρ.), Ρίστιτς 10 (6/22επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος, 59%υπ., 41%αρ.) / Συναδινός (λ. - 79%υπ., 58%αρ.), Κωνσταντινίδης 2 (1/3επ., 1 μπλοκ), Μποζίδης Π. 2 (1/1επ., 1 μπλοκ).

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Βαν Χάρντερεν 16π. (15/23επ., 1 μπλοκ, 78%υπ., 56%αρ.), Μπλάνκεναου 2 (2/3επ.), Γάτσης 2 (1/4επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (3/4επ., 1 άσσος), Τρούχτσεφ 17 (13/23επ., 4 μπλοκ, 50%υπ., 30%αρ.), Βαν ντεν Ντρις 3 (2/6επ., 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ. - 58%υπ., 42%αρ.), Σαλταφερίδης 7 (6/11επ., 1 άσσος), Λινάρδος.

 

 

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Κριστιάν Τσιτιγκόι δήλωσε: «Το ίδιο ξανά και ξανά, κάναμε λάθη τα οποία μετράνε, σε κρίσιμα σημεία που μας στέρησαν το κάτι παραπάνω. Οι ομάδες αυτές, όπως ο ΠΑΟΚ, είναι προπονημένες να παίζουν υπό πίεση, την οποία διαχειρίζονται καλύτερα. Εμείς προφανώς δεν καταφέραμε να τη διαχειριστούμε, πιστεύω ότι αξίζαμε να πάρουμε, όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον ένα σετ, αλλά δεν τα καταφέραμε και κάναμε εύκολα λάθη, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Όταν πιέσαμε με το σερβις μας, καταφέραμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα και να διεκδικήσουμε το σετ, βλέποντας στην εξέλιξη του αγώνα τι θα γινόταν. Πάντα όμως κάνουμε λάθος στην κρίσιμη στιγμή, μία λάθος πάσα, μία λάθος ενέργεια, χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, δεν είμαστε σταθεροί στην απόδοσή μας και αυτό μας κοστίζει. Σε όλες τις ομάδες και τουλάχιστον στις 2-3 κορυφαίες του πρωταθλήματος μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα γιατί υπάρχουν σημεία που παίζουμε πάρα πολύ καλά, ακολουθούμε την τακτική μας, κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά σε εκείνο το σημείο όμως το «χάνουμε». Αν συνεχίσουμε έτσι, προφανώς και θα συνεχιστούν και αυτά τα αποτελέσματα, αλλά έχουμε καλές στιγμές στο παιχνίδι μας, τις οποίες πρέπει να διατηρήσουμε.

 

Αναφερόμενος στους δύο νεαρούς ταλαντούχους άσους, Παναγιώτη Μποζίδη και Θοδωρή Κωνσταντινίδη, που σήμερα πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ο Ρουμάνος τεχνικός σχολίασε: « Σχετικά με τους δύο αθλητές, ο κεντρικός Κωνσταντινίδης παίζει ενάμισι χρόνο βόλεϊ και τώρα εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα στις προπονήσεις, έχουμε δουλέψει 10-12 προπονήσεις μαζί, το παιδί έχει μεγάλο ταλέντο, προσπαθεί, βελτιώνει διαρκώς την απόδοσή του κα πιστεύω πως το μέλλον του ανήκει, γιατί κατέχει το άθλημα και μέρα με τη μέρα θα γίνεται καλύτερος. Ο Παναγιώτης Μποζίδης αντίστοιχα, από την πρώτη στιγμή που τον είδα, είπα πως είναι ένας πολύ ταλαντούχος πασαδόρος, πιστεύω σε αυτόν, αλλά κι αυτός αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη δουλειά του. Δεν μπορεί μετά από συνεχείς υπηρεσίες η νυχτερινές βάρδιες να’ ρθει και να είναι 100% στις προπονήσεις. Είναι κουρασμένος, τον καταλαβαίνω, αλλά πρόκειται για δύο παίκτες, πολύ ταλαντούχους, και πιστεύω πως θα βοηθήσουν την ομάδα στη συνέχεια.

 

Ο λίμπερο του Άθλου Ορεστιάδας Σωτήρης Συναδινός δήλωσε: «Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό και να πάρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας αντίπαλος με παίκτες υψηλού επιπέδου που γνωρίζουν το άθλημα, με εμπειρία, κάτι που είναι σημαντικό στα κρίσιμα σημεία και στο πως διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και γενικότερα το παιχνίδι. Ήταν μία μάχη, σε κάποια σημεία θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι και σε κάποια άλλα το διαχειριστήκαμε καλά. Τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε κάποια σημεία μας έλειψε η σταθερότητα, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάποιους συνεχόμενους πόντους και να πιέσουμε την αντίπαλη ομάδα, χάσαμε κάποιους κρίσιμους πόντους και οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ακολουθούν δύο αγώνες με Πήγασο Πολίχνης και ΑΟΠ Κηφισιάς, θα δώσουμε για άλλη μια φορά τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόφσκι δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είμαι χαρούμενος διότι πήραμε έναν νέο παίκτη, αλλά και ο Σαλταφερίδης έπαιξε εκπληκτικά σήμερα. Είναι μαζί μας μόλις 3-4 μήνες, αλλά σήμερα έπαιξε φανταστικά. Είμαι πολύ λυπημένος για τον Βαν Ντεν Ντρις, μετά το τραυματισμό του, επειδή χάσαμε έναν από τους καλύτερους παίκτες μας. Ελπίζω ο Βαν Ντεν Ντρις να είναι καλά όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι έχουμε σημαντικούς αγώνες, αλλά κάθε παίκτης της ομάδας, όπως είδατε, είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, να βοηθήσει την ομάδα, και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Όσον αφορά τον Άξελ Τρούχτσεφ, είναι ένας φανταστικός παίκτης, έπαιξε τέλεια σήμερα. Έκανε μόλις 2-3 προπονήσεις μαζί μας, βρίσκεται σ' ένα νέο περιβάλλον, μ' έναν νέο πασαδόρο, αλλά πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, και σήμερα μας βοήθησε πάρα πολύ, κάτι το οποίο μας κάνει χαρούμενους».

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Χρήστος Σαλταφερίδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η εμφάνιση και η νίκη. Δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε κάποιες ατυχίες, όπως και σήμερα με τον βασικό μας διαγώνιο. Παρόλα αυτά είμαστε ομάδα, ανταπεξήλθαμε, έχουμε έμπειρους παίκτες, ένα εκπληκτικό προπονητικό επιτελείο, οπότε όλοι μαζί καταφέραμε και πήραμε το αποτέλεσμα, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο». 

 

Volley League - 6η αγωνιστική

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο, Δημοτικό Καλαμάτας, 17:00 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Καλαμάτα 80 - Παναθηναϊκός Α.Ο. 0-3 (20-25, 21-25, 18-25)

Γυμναστήριο Δ.Βικέλας, Ερμούπολη, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-3 (15-25, 25-19, 16-25, 20-25)

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 18:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Άθλος Ορεστιάδας - Π.Α.Ο.Κ. 0-3 (23-25, 18-25, 24-26)

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κηφισιά, 17:15 (ΕΡΤ-3 HD): Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

Διαιτητές: Φραγκάκης, Νικάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Καπότης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Ρεπό ο Πήγασος Πολίχνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Media









Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject