Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
11-01-2016

Η Κούβα των Τσεπέδα, Χιμένες προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Rate this item
(0 votes)
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο αθλητές του ΠΑΟΚ Ρολάντο Αμπρέου Τσεπέδα και Χαβιέ Χιμένες η Κούβα νίκησε με 3-0 τον Καναδά στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά Κεντρικής - Βόρειας Αμερικής και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Κορυφαίος του τουρνουά ήταν ο Τσεπέδα που αναδείχτηκε MVP του Προολυμπιακού, πρώτος σκόρερ, καλύτερος διαγώνιος και καλύτερος σέρβερ.

Η Κούβα σημείωσε τρεις νίκες στο τουρνουά και στον τελικό με 21 πόντους του Τσεπέδα νίκησε πιο εύκολα απ΄ότι αναμενόταν τον Καναδά με 3-0 (25-15, 25-21, 25-21) στο κατάμεστο Saville Sports Centre. Ο Χαβιέ Χιμένες σκόραρε 6 πόντους.Νωρίτερα η Κούβα νίκησε με 3-0 το Μεξικό και 3-0 το Πουέρτο Ρίκο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Κούβας και διαγώνιος του ΠΑΟΚ Ρολάντο Τσεπέδα μετά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο δήλωσε: «Είχε έρθει η ώρα. Το 2012 χάσαμε την ευκαιρία να πάμε στους Ολυμπιακούς στο τάι μπρέικ με τη Γερμανία. Περιμέναμε με πολύ αγωνία αυτή τη νίκη. Κερδίζοντας το Πουέρτο Ρίκο στο πρώτο ματς με 3-0 πήραμε μεγάλη ψυχολογία. Στο παρελθόν είχαμε υποφέρει από τον Καναδά και γνωρίσαμε πολλές ήττες αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε με αυτό τον τρόπο. Είναι μια νέα αρχή για το Κουβανικό βόλει και πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή ομάδα για τα χρόνια που έρχονται. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και πραγματικά δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα μου αυτή τη στιγμή».

Βελτιώθηκαν στην Ελλάδα

Μάλιστα ο πρόεδρος της Κουβανικής Ομοσπονδίας Αριέλ Σάινζ επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των αθλητών Χαβιέρ Χιμένες και Ρολάντο Τσεπέδα , όπου και παραδέχτηκε πως η απόφαση του να επιτρέψει στους παίκτες του να αγωνιστούν στην Ελλάδα τους έδωσε φτερά αλλά και τις απαραίτητες αγωνιστικές εμπειρίες ώστε να κερδίζουν τα δύσκολα ματς που κρίνουν Ολυμπιακές προκρίσεις. Για την Κούβα η πρόκριση αυτή ήταν η επιβεβαίωση ότι η Εθνική Κούβας επιστρέφει δυναμικά στο Παγκόσμιο στερέωμα αλλά και η επιβεβαίωση της πολύ καλής δουλειάς που κάνουν οι διεθνείς Κουβανοί Ρολάντο Τσεπέδα και Χαβιέρ Χιμένες στον ΠΑΟΚ.
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject