Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
07-11-2013

Θωμάς Γιώτας: «Η ιστορία του Άρη είναι τεράστια»

Rate this item
(0 votes)
O πρόεδρος του Α.Σ.Άρης Θωμάς Γιώτας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 7/11 στην αίθουσα «Ηλίας  Ζυγούρης» αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης Άρης.

Ο ισχυρός άνδρας του ΑΣ έδωσε απαντήσεις για όλα τα καυτά θέματα που αφορούν τον Ερασιτέχνη. Στην αρχική του τοποθέτηση ο Θωμάς Γιώτας είπε: «Είναι τιμή για μένα που είμαι πρόεδρος του Α.Σ. Άρης. Ενός συλλόγου με τεράστια ιστορία και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία». Και στη συνέχεια τόνισε: «Είναι λυπηρό αυτός ο σύλλογος με την ιστορία των 100 χρόνων να είναι σαν τον ασθενή, που βρίσκεται στην εντατική. Στις 11 Σεπτέμβρη, όταν και έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη αποφασίστηκε, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, να βγει μία διοικούσα επιτροπή, η οποία με την έγκριση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, θα διοικήσει προσωρινά το σύλλογο. Από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, που γίναμε επίσημα διοίκηση του Α.Σ., καταγράψαμε αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης. Αν και πολλά από αυτά τα γνωρίζαμε, τα πιο σημαντικά ήταν άγνωστα. Μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, τον ακριβή αριθμό και τα ποσά που οφείλονται σε πρώην υπαλλήλους του Α.Σ., είτε αυτοί είναι προπονητές, είτε  γυμναστές, είτε πρώην, είτε νυν αθλητές, είτε προμηθευτές».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Καθημερινά παρουσιάζονται δύο - τρεις άνθρωποι που έχουν γραμμάτια της προηγούμενης διοίκησης, τεράστιες οφειλές προς το κράτος, προς την εφορία και το ΙΚΑ. Τα στοιχεία που είχαν δοθεί στις 11/9 δεν ήταν ακριβή, ούτε πραγματικά. Τότε, παρουσιάστηκε γενικά το χρέος ότι 6.900.000 ευρώ, όμως, τα χρέη προς την εφορία και το ΙΚΑ ξεπερνούν κάθε λογική και το χρέος είναι μη βιώσιμο. Επίσης, δεν έχουν ακόμα τελειώσει πολλές αποφάσεις του ΣΔΟΕ, που είναι πολλά εκατομμύρια. Βρήκαμε έναν σύλλογο, ο οποίος δεν είχε τους βασικούς του υπαλλήλους, καθώς από τις 20/6 βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και από τότε μέχρι τον Σεπτέμβριο, κανείς πλην από εμάς δεν ήρθε σε επαφή με αυτούς. Πριν καν γίνουμε διοίκηση, ήρθαμε σε επαφές με τον καθένα και προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε αυτό το οικονομικό χάσμα. Και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι και οι τρεις υπάλληλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυτή τη στιγμή στον ΑΡΗ. Και πρέπει να τους ευχαριστήσω, γιατί έδειξαν κατανόηση και υποχώρηση, καθώς δεν δέχτηκαν να λάβουν χρήματα για το διάστημα, που ήταν σε επίσχεση εργασίας».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος μίλησε για τα αγωνιστικά τμήματα αναφέροντας: «Όλα τα αγωνιστικά τμήματα βρίσκονταν υπό διάλυση. Το χάντμπολ ανεστάλη η λειτουργία του, κάτι που ήταν πολύ κακό ενόψει του εορτασμού των 100 χρόνων. Όσον αφορά το βόλεϊ, είχαν φύγει ήδη παίκτες εξαιρετικοί και ο χρόνος που είχαμε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορεί να σταθεί επάξια, ήταν ελάχιστος. Μόλις στις 23 Αυγούστου η προηγούμενη διοίκηση είχε δώσει το «πράσινο» φως. Υπήρχαν προβλήματα, αξεπέραστα. Επιπλέον, δεν υπήρχε η δυνατότητα ασφαλιστικής ενημερότητας. Δεν ήταν τακτοποιημένη η εφορία».

Όσον αφορά τον εορτασμό των 100 χρόνων είπε: «Έχουν γίνει οι σχετικές επαφές με επιφανείς Αρειανούς, όπως οι  κ. κ. Ιωαννίδης, Ζορπίδης, Τσαρουχάς, Παπαγεωργίου, Χαριτωνίδης. Μας έχουν προταθεί και κάποιοι άνθρωποι από την ΚΜΑ και πιστεύω ότι εντός των ημερών θα γίνει η συγκέντρωση και θα «τρέξουμε» με γρήγορους ρυθμούς, για να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Να δει και να μάθει η κάθε οικογένεια ότι η ιστορία μας είναι τεράστια».

Πηγή: arisac.gr

 

Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Άρης Α.Σ. Θωμάς Γιώτας: «Η ιστορία του Άρη είναι τεράστια»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject