Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
27-01-2024

Ο Μίλων με ανατροπές και Νανόπουλο 3-0 Πήγασο Πολίχνης και έκανε βήμα 4αδας

Rate this item
(0 votes)
Ο Μίλων με ανατροπές και Νανόπουλο 3-0 Πήγασο Πολίχνης και έκανε βήμα 4αδας
Download attachments:
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Νανόπουλο που σημείωσε 22 πόντους (με 18/24 επιθέσεις και ποσοστό αποτελεσματικότητας 75%) νίκησε τον Πήγασο Πολίχνης με 3-0 σετ και έκανε άλμα για την είσοδο του στην πρώτη 4αδα της κανονικής περιόδου. Η νίκη αφιερώθηκε στον πρόεδρο του ΤΑΑ Κώστα Παπασταθόπουλο που έκανε εγχείρηση και βρίσκεται στην ανάρρωση.

 

Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Τίμοφι Πολουγιάν κατάφερε με διαδοχικές ανατροπές στο σκορ εντός του 2ου και του 3ου σετ να πάρει τη νίκη. Είχε υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας στην επίθεση (56% έναντι 42% του Πηγάσου) και σχεδόν άριστη υποδοχή με τους Νανόπουλο, Χανδρινό και Μολίνα να δίνουν ρεσιτάλ παράλληλα με την πίεση στο σερβίς.

Ο Μίλωνας ανέβηκε στους 18 βαθμούς με έναν αγώνα λιγότερο, ενώ στην 5η θέση βρίσκονται Κηφισιά και Άθλος, ενώ στους 10 έμεινε και ο Πήγασος Πολίχνης.

Πλέον ο Μίλωνας μπαίνει στην τελική ευθεία για την πρώτη αναμέτρηση με την Λούνεμπουργκ στα προημιτελικά του CEV Cup και τη δύσκολη αποστολή στη Γερμανία. Ο Πήγασος είχε επιθετικές λύσεις μόνο με τον Χάζελντεν που σημείωσε 16 πόντους και δε μπόρεσε να αξιοποιήσει το προβάδισμα που είχε στο 2ο και στο 3ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Πήγασος προηγήθηκε 17-14 και 23-21 αλλά ο Μίλωνας στο φινάλε του σετ με σερί 4-0 (από Χαραλαμπίδη, λάθος Καπετανίδης και 2 πόντους του Νανόπουλου) έκανε το 25-23.

Στο 3ο σετ ο Πήγασος προηγήθηκε πάλι με 17-14 και 20-18 αλλά ο Μίλωνας έμεινε στον αγώνα και με πραγματικό ρεσιτάλ του Νανόπουλου και άσσο του Κοντοστάθη έκανε ανατροπή και πήρε το σετ 25-23 και μαζί και τη νίκη εν μέσω αποθέωσης.

Διαιτητές: Βουδούρης, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σαμοθράκης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-14, 21-18, 25-19

2ο σετ: 8-7, 13-16, 21-20, 25-23

3ο σετ: 8-7, 14-16, 19-21, 25-23

*Οι πόντοι του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων προήλθαν: 6 άσσοι, 45 επιθέσεις (56% αποτελεσματικότητα), 7 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων (9 χαμένα σερβίς).και του Πηγάσου Πολίχνης οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 33 επιθέσεις (42% αποτελεσματικότητα), 6 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων (14 χαμένα σερβίς).

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-23, 5-23) σε 86΄.

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χαραλαμπίδης 7π. (6/10επ., 1 μπλοκ), Μπάσης 8 (6/9επ., 2 άσσοι), Γιορντάνοφ 7 (4/17επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Νανόπουλος 22 (18/24επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος, 84%υπ., 53%αρ.), Μολίνα 13 (11/21επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 78%υπ., 57%αρ.), Χερ / Χανδρινός (λ. - 64%υπ., 50%αρ.), Κοντοστάθης 1 (1 άσσος).

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Γιάννης Ορφανός): Καπετανίδης 7π. (7/18επ., 53%υπ., 47%αρ.), Μαυροβουνιώτης 10 (8/19, 2 μπλοκ, 67%υπ., 33%αρ.), Προύσαλης, Κανέλλος 2 (2/5επ.), Αρμενάκης 2 (2/5επ.), Χάζελντεν 16 (11/28επ., 3 μπλοκ, 2 άσσοι) / Μπουράκης (λ. - 50%υπ., 29%αρ.), Γιαμακίδης, Κεσεσίδης 1 (1/1επ.), Παπαλεξίου 3 (2/2επ., 1 μπλοκ).

 

Eνός λεπτού σιγή για Πατέρα, Βερρόπουλο

Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του εφόρου των πρωταθλητριών ομάδων του 1962 και 1964 Κώστα Πατέρα και του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Αντιπροέδρου του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Γεωργίου Βερρόπουλου.

 

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Θα ήθελα να αφιερώσουμε τη νίκη και να πούμε περαστικά στον πρόεδρο του ΤΑΑ τον Κώστα Παπασταθόπουλο οποίος έχει ένα πρόβλημα υγείας. Του αφιερώνουμε τη νίκη και ευχόμαστε γρήγορα περαστικά και να είναι πάλι κοντά μας στις κερκίδες. Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι, εντάξει, εμείς παίζουμε με μια λύση λιγότερη, όπως ξέρετε γιατί δεν έχουμε τον Πολουγιαν, αυτό μας κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά είχαμε έναν Νανόπουλο οποίος με τέτοια νούμερα σήμερα ήταν εξωπραγματικός και να του πω συγχαρητήρια. Τον ξέρω, τον πιστεύω, τον βάζω να παίξει από πέρυσι. Μαθητής τρίτης λυκείου ήτανε και έχει όλα τα φόντα, όλα τα χαρακτηριστικά να πάει πολύ ψηλά αρκεί το μυαλό του να μείνει μέσα στο κεφάλι και πάνω σε αυτό δουλεύω. Κατά τ' άλλα ο Πήγασος μας δημιουργεί πάντα προβλήματα, είναι μία ομάδα η οποία μας παίζει καλά. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στο δεύτερο και στο τρίτο σετ σχετικά στο τελείωμα του θα έλεγα, αλλά καταφέραμε με σωστές επιλογές στο σέρβις, μπλοκ, άμυνα και εδώ θα εξάρω και την παρουσία ενός άλλου παιδιού τρίτης λυκείου του Κοντοστάθη που μπήκε σήμερα μέσα και έδωσε κι αυτός τις λύσεις τη στιγμή που έπρεπε. Καταφέραμε λοιπόν με λύσεις στο σερβίς, μπλοκ άμυνα στα τελειώματα του σετ να κερδίσουμε το παιχνίδι καθαρά. Θα είναι περιττό να σας πω ότι το μυαλό μας, το σώμα μας ήτανε στο παιχνίδι της Τετάρτης στη Γερμανία. Εάν θέλετε ρισκάροντας και λίγο κάναμε και μια προσομοίωση για το πώς θα παίξουμε απέναντι στους Γερμανούς χωρίς να το ξέρουν οι παίκτες αυτό αλλά έγινε, καταλαβαίνετε ότι όλοι είμαστε στόχευση ήτανε και είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, είναι η διαφήμιση του Ελληνικού βόλεϊ τα παιχνίδια στην Ευρώπη και εκατό τοις εκατό το μυαλό μας είναι προσανατολισμένο στο να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στην Γερμανία. Ο Πολουγιαν είναι ακόμα άγνωστο πότε θα επιστρέψει, έχει κάνει μια επέμβαση η οποία είναι λίγο ιδιαίτερη. Θεωρούμε στον επαναληπτικό με τους Γερμανούς θα είναι κοντά μας».

 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα για τον Α.Ο.Ν.Σ Μίλων Αλέξανδρος Νανόπουλος δήλωσε: «Ξέραμε ότι ο Πήγασος φέτος μας έχει δυσκολέψει πάρα πολύ. Είχαμε χάσει 2 φορές για το λιγκ Καπ και γι το πρωτάθλημα. Περιμέναμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως και ήτανε παρόλοτο 3-0. Αυτό που μας είχε πει και ο κοουτς είναι ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε. Πιστεύω σε κάποια σημεία του παιχνιδιού φάνηκε, ήμασταν πολύ υποτονικοί, αλλά σιγά-σιγά βρήκαμε τον ρυθμό μας και γυρνάγαμε πολλές φορές στο σκορ και περνάμε τα σετ και το παιχνίδι. Σίγουρα βοήθησε πολύ το καλό σέρβις που κάναμε σήμερα και το μπλόκ. Η Ομάδα έχει τα ψυχικά αποθέματα να γυρνάει και σκορ και να παίρνει και προκρίσεις όπως το έχουμε δει και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια και στην Ευρώπη. Πιστεύω είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είχαμε στο πλάνο μας το παιχνίδι με τον Πήγασο, τώρα είναι το παιχνίδι στην Γερμανία θα κάτσουμε με τον προπονητή να αναλύσουμε την αντίπαλη ομάδα και θα δούμε τι θα κάνουμε».

 

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Είναι ένα 3-0 που σίγουρα δεν είναι εκατό τοις εκατό αντιπροσωπευτικό γιατί τα δύο σετ όντως κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Θεωρώ αυτό που έκρινε σήμερα το ματς είναι το σέρβις του Μίλωνα, γνωρίζαμε ότι μέσα στην έδρα του έχει πολύ καλό σέρβις, αυτό βγήκε σήμερα και μας δυσκόλεψε στην ανάπτυξη μας. Αντίθετα εμάς το σέρβις δεν ήταν αυτό που έπρεπε για να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο πασαδόρο τον Χέρ που ξέραμε την αξία αυτού του παίκτη και μετά από το σέρβις νομίζω ότι κρίθηκε το ματς. Καταρχάς ο πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην Volley League, αυτός είναι ο νούμερο ένας στόχος και όλοι οι άλλοι στόχοι έπονται. Όσο αφορά το κομμάτι της καινούριας ομάδας, έγιναν κάποιες προσθήκες με τον Παπαλεξίου που έχει κάνει λίγες προπονήσεις μαζί μας αλλά και ο ξένος ο Χέιζελντεν που και αυτός έχει δέκα μέρες οπότε ευελπιστώ στο επόμενο παιχνίδι και τις μεθεπόμενες εβδομάδες θα έχουμε χρόνο να δουλεψουμε όλοι μαζί, ώστε να πάμε στα τελευταία τρία κρίσιμα ματς και η ομάδα θα δείξει άλλο πρόσωπο». 



Ο αρχηγός του Πήγασου Πολίχνης Αργύρης Μαυροβουνιώτης: « Σίγουρα ήταν ένα ματς που το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα. Θεωρώ ότι κάναμε ένα δώρο στον Μίλωνα τους τρεις βαθμούς χωρίς τουλάχιστον να πάρουμε κάποιο σετ. Ήμασταν πολύ κοντά, στο τελείωμα είναι καθοριστικές οι φάσεις και πρέπει μια μπάλα να τελειώσει έστω κι αν είναι οι συνθήκες δύσκολες έτσι ώστε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη από τον ένα πόντο, ένα σετ μέχρι μέχρι το ματς. Η αλήθεια είναι ότι δυναμώνουμε, η χρονιά φτάνει στο μέσο του δεύτερου γύρου και πρέπει να δώσουμε τα πάντα, σκληρές προπονήσεις, πιο πολύ θέληση, πιο καθοριστική έτσι ώστε να φτάνουμε πιο εύκολα στη νίκη από τον πόντο του σετ και μετά του αγώνα για να περνούμε τους βαθμούς. Τώρα όσο αφορά τις άλλες διοργανώσεις, ότι έρθει είναι καλύτερο, πρώτος μεγάλος στόχος είναι η παραμονή εύκολα έτσι ώστε να πλασαριστούμε στις θέσεις που βγάζουν στην Ευρώπη. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, θα είναι δύσκολος ο ανταγωνισμός, βλέπουμε ότι τα ματς είναι κλειστά οπότε προσπάθεια και πείσμα»

 

Volley League 2023-24

13η αγωνιστική


Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 15:30 (ΕΡΤ - Flix): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς 3-1 (25-13, 22-25, 25-15, 25-21)
Διαιτητές: Αγγελίδης, Κουτσής, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Καλούδας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο Μετς, 21:00, (Live Streaming PΑΟ T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας 3-0 (25-17, 25-20, 25-17)
Διαιτητές: Νικάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κώτσιας, Παυλάκης, Γραμματεία: Οικονόμου Δ.


Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, 20:30 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Πήγασος Πολίχνης 3-0 (25-19, 25-23, 25-23)
Διαιτητές: Βουδούρης, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σαμοθράκης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου. 


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Γυμναστήριο Δ.Βικέλας, 17:00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Α.Ο. Καλαμάτα 80
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Ρεπό ο Π.Α.Ο.Κ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Media











Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Μίλων ΑΟΝΣ Ο Μίλων με ανατροπές και Νανόπουλο 3-0 Πήγασο Πολίχνης και έκανε βήμα 4αδας
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject