Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-03-2013

Volleyleague ΟΠΑΠ (22η αγωνιστική): Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-2

Rate this item
(0 votes)
Volleyleague
Μετά από αγώνα διαφήμιση για το βόλεϊ διάρκειας 147΄ο Παμβοχαϊκός νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ και εξασφάλισε την 2η θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Volleyleague ΟΠΑΠ, ενώ η ομάδα της Σύρου περιορίστηκε στην 5η θέση, και έμεινε εκτός 4αδας και τροχιάς τίτλου. Ο Παμβοχαϊκός στους ημιτελικούς θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ με τους δύο πρώτους αγώνες να ξεκινούν 5 και 6 Απριλίου, ενώ ο τρίτος αγώνας θα γίνει στις 10/4 στη Θεσσαλονίκη. Αν χρειαστεί όλη η σειρά των αγώνων θα γίνουν 11/4 στην Θεσσαλονίκη και 15 Απριλίου στο Βραχάτι. Ο Φοίνικας με πλεονέκτημα έδρας θα αγωνιστεί σε νοκ άουτ αγώνα με τον Γ.Σ.Λαμία την Κυριακή 7 Απριλίου και σε περίπτωση νίκης θα παίξει στις τρεις νίκες με το νικητή του ζευγαριού Άρης - ΑΟ Κηφισιάς. ...
Μετά από αγώνα διαφήμιση για το βόλεϊ διάρκειας 147΄ο Παμβοχαϊκός νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ και εξασφάλισε την 2η θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Volleyleague ΟΠΑΠ, ενώ η ομάδα της Σύρου περιορίστηκε στην 5η θέση, και έμεινε εκτός 4αδας και τροχιάς τίτλου. Ο Παμβοχαϊκός στους ημιτελικούς θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ με τους δύο πρώτους αγώνες να ξεκινούν 5 και 6 Απριλίου, ενώ ο τρίτος αγώνας θα γίνει στις 10/4 στη Θεσσαλονίκη. Αν χρειαστεί όλη η σειρά των αγώνων θα γίνουν 11/4 στην Θεσσαλονίκη και 15 Απριλίου στο Βραχάτι. Ο Φοίνικας με πλεονέκτημα έδρας θα αγωνιστεί σε νοκ άουτ αγώνα με τον Γ.Σ.Λαμία την Κυριακή 7 Απριλίου και σε περίπτωση νίκης θα παίξει στις τρεις νίκες με το νικητή του ζευγαριού Άρης - ΑΟ Κηφισιάς.

Ο Φοίνικας δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη γοήτρου απέναντι στον Παμβοχαϊκό, σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση με πολύ ωραίες φάσεις και υπερπροσπάθεια από τις δύο ομάδες. Από τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο διαγώνιος Γιοβάνοβιτς, πολύ καλοί οι κεντρικοί Καραγιάννης, Πανταλέων και Μαντέκας, ενώ πολύτιμη βοήθεια πρόσφερε ο Παπαδόπουλος, προερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Φοίνικας Σύρου είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ντορνέλας, ο οποίος σε αρκετά σημεία του αγώνα έπαιζε μόνος του εναντίον… όλων και σταμάτησε στους 43 πόντους με εξαιρετικό ποσοστό στην επίθεση (60%). Πολύ καλοί ήταν οι δύο κεντρικοί Σουλτανόπουλος και Θάνος, αλλά και ο Κουρνέτας.

Διαφήμιση του βόλεϊ ήταν ο αγώνας στο Βραχάτι όπου μετά από 147΄αγώνα ο Παμβοχαϊκός πήρε τη νίκη με 24-22 στο τάιμ μπρέικ. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική στα τελειώματα των καθοριστικών σετ και αυτά δεν ήταν άλλα από το 1ο και το 5ο. Ο Παμβοχαϊκός ήθελε έστω και το δίποντο αν και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ακόμα και αν έχανε με 3-2 σετ θα διατηρούσε την 2η θέση.

Ο Φοίνικας ήταν βελτιωμένος σε πολλούς τομείς και κυρίως στο μπλοκ, δεν καλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του αλλά δυστυχώς για αυτόν είχε χάσει το τρένο της 4αδας πολύ πριν πάει στο Βραχάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Φοίνικας ακόμα και να κέρδιζε με 3-0 ή 3-1 τον Παμβοχαϊκό δεν θα έμπαινε στην 4αδα από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε τρίποντο και ο Εθνικός έναν βαθμό από την Κηφισιά.

Στο 1ο σετ ο Φοίνικας μπήκε δυνατά και είχε το προβάδισμα ακόμα και με 16-13, όμως, ο Παμβοχαϊκός με όπλο το μπλοκ κατάφερε να ισοφαρίσει 18-18 και με δύο μπλοκ του Γιοβάνοβιτς να περάσει μπροστά 20-18 και αργότερα με 24-21. Τα σερβίς του Κουρνέτα έφεραν την απάντηση και την ισοφάριση με 24-24, ο Γιοβάνοβιτς έβαλε μπροστά τον Παμβοχαϊκό (25-24), ο Ντορνέλας ισοφάρισε 25-25 και το σετ τελείωσε με υπέρβαση Σουλτανόπουλου και άουτ επίθεση του εκνευρισμένου Ντορνέλας.

Στο 2ο σετ ο Παμβοχαϊκός ξέφυγε και με 14-10 αλλά ο Φοίνικας με το μπλοκ πήρε καθοριστικούς πόντους, ισοφάρισε 15-15 και από το 19-19 οι Ντορνέλας, Κοβάσεβιτς τελείωσαν δύσκολες«κόντρες» και έφεραν την ισοφάριση 1-1 σετ.

Στο 3ο σετ είχαμε αντίστροφη ανατροπή καθώς το 11-8 για τον Φοίνικα ανατράπηκε με τα διαδοχικά μπλοκ των γηπεδούχων που ισοφάρισαν 15-15 και από το 18-18 με τους Γιοβάνοβιτς, Μαντέκα έκαναν τη διαφορά και πήραν το σετ.

Στο 4ο σετ το 17-15 για τον Παμβοχαϊκό με σερί 4-0 έγινε 19-17 για τον Φοίνικας ο οποίος ανέβασε την αποτελεσματικότητα του στην επίθεση στο 88% και οδήγησε το ματς στο 5ο σετ.

Στο τάιμ μπρέικ έγιναν συνεχείς ανατροπές καθώς το 2-0 για τον Παμβοχαϊκό από α σερβίς του Πανταλέοντας έγινε 8-6 για τον Φοίνικα ο οποίος και κράτησε τη διαφορά μέχρι το 14-12 που διαμορφώθηκε με λάθος του Παπαδόπουλου. Ο Μαντέκας μείωσε σε 14-13 και το μπλοκ του Παμβοχαϊκού σταμάτησε τον Ντορνέλας και το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (14-14). Ο Φοίνικας είχε επίσης προβάδισμα με 15-14, 16-15, 17-16, 18-17, αλλά ο Παμβοχαϊκός αφού άντεξε την πίεση των «πειρατών» έπαιξε πιο σίγουρα και πιο αποφασιστικά και πήρε τη νίκη με 24-22!

Διαιτητές: Καραμπέτσος, Μυλωνάκης.

Τα σετ: 3-2 (27-25, 22-25, 25-22, 25-27, 24-22)

* Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 7 άσσοι, 73 επιθέσεις, 13 μπλοκ, εε λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα Σύρου: 5 άσσοι, 70 επιθέσεις, 34 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας  21 (19/35, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 59% υπ.), Καλντέιρα 2 (2/4, 80% υπ.),  Τερζής 4 (4 μπλοκ), Καραγιάννης 14 (9/15, 4 μπλοκ), Πανταλέων 12 (9/15, 1  μπλοκ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 30 (26/44, 2 μπλοκ, 2 άσσοι) /  Δημητρακόπουλος (λ. - 76% υπ., 52% άριστες), Δρογκάρης, Παπαδόπουλος 10  (8/19, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 66% υπ.), Κατσανεβάκης, Βαρδής, Μπάκας.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ανδρεόπουλος): Σουλτανόπουλος 10 (4/10, 6 μπλοκ), Κουρνέτας 3 (1/1, 2 μπλοκ),   Ντορνέλας 41 (37/63, 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Κοβάσεβιτς 12 (11/22, 1 άσσος,   59% υπ.), Τακουρίδης, Λάππας 10 (6/16, 3 μπλοκ, 1 άσσος, 50% υπ.) /  Γκαράς (λ. - 61% υπ., 32% άριστες), Αρβανίτης, Θάνος 10 (7/11, 3 μπλοκ)  ,Νικηφορίδης 2 (2/3).

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς είπε:

«Θεωρώ πως έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της  σεζόν, με εξαιρετικό θέαμα. Είχαμε μεγάλη θέληση, μας βοήθησε ο κόσμος  και πήραμε τη νίκη. Παρά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Καλντέιρα, με  τον οποίο δεν θέλαμε να ρισκάρουμε, η εικόνα μας ήταν καλή και αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια στον Παπαδόπουλο, που κάλυψε επάξια το κενό του.  Δείξαμε πως αξίζαμε τη 2η θέση για την οποία, παλεύαμε όλη τη σεζόν.  Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Παμβοχαϊκό, όμως, οι προκλήσεις και οι  “τελικοί” συνεχίζονται. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στον ημιτελικό με  τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να το διατηρήσουμε στους δύο πρώτους αγώνες, όπως  έχουμε κάνει σε ποσοστό 90% στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Ο  στόχος μας είναι πλέον η πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος και πάνω  σ’ αυτόν θα δουλέψουμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον κόσμο  που και σήμερα μας βοήθησε».

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε:

«Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια και  στις δύο ομάδες. Η ήττα αφήνει γλυκόπικρη γεύση, καθώς η εμφάνιση ήταν  καλή. Πιστεύω πως σήμερα κέρδισαν και οι δύο ομάδες και το βόλεϊ  γενικότερα. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια τις δύο τελευταίες εβδομάδες,  παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου δεν τα καταφέραμε, όπως και  σήμερα, που μείναμε εκτός τετράδας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ως το  τέλος της σεζόν και θέλουμε να τελειώσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι  νωρίς ακόμη να μιλάμε για τη νέα χρονιά, περιμένω απ’ τα παιδιά να  παλέψουν ως το τέλος όπως σήμερα».

Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Παναγιώτης  Παπαδόπουλος είπε:

«Υπήρξε ένα πρόβλημα με τον Καλντέιρα, κλήθηκα από τον  προπονητή μου να βοηθήσω την ομάδα και έκανα αυτό που ξέρω. Ήταν ένα  συγκλονιστικό παιχνίδι, με όμορφο θέαμα, θέλαμε πολύ τη νίκη, τα δώσαμε  όλα και στο τέλος τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενοι για την 2η θέση, που  ήταν ο στόχος, αλλά από αύριο κιόλας πρέπει να συγκεντρωθούμε στα  ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε το πλεονέκτημα, είμαστε σε καλή κατάσταση  και πλέον, αυτό που θέλουμε είναι να πάμε στον τελικό».

O πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου Βασίλης  Κουρνέτας δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά κυρίως μείναμε  εκτός τετράδας. Ξέραμε ότι δεν ήταν καθαρά στο χέρι μας η 4η θέση, δεν  πετύχαμε το στόχο μας και η απογοήτευση είναι μεγάλη. Δεν ξεκίνησε καλά η  φετινή χρονιά και παρότι στη συνέχεια έγιναν κάποιες αλλαγές,  βελτιωθήκαμε και παίξαμε καλά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Φτάσαμε  κοντά στη πηγή, αλλά τελικά δεν ήπιαμε νερό και μένουμε εκτός στόχου.  Αναφορικά με τον αγώνα ήταν μια σπουδαία μάχη, θέλαμε τη νίκη έστω και  για το γόητρο ωστόσο, στο τέλος οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και η  νίκη πήγε στον Παμβοχαϊκό».

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Volleyleague ΟΠΑΠ (22η αγωνιστική): Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-2
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject